Op deze pagina vind je informatie over wat essentiële oliën zijn, de eigenschappen van essentiële oliën en waar je de oliën kunt gebruiken

Wat zijn essentiële oliën ?

Essentiële olie is een olie die uit de kleine holtes en kanalen van een plant word gewonnen. De geurstoffen die hier worden gevormd bevat de levenskracht van de plant. Het winnen van deze stoffen gebeurd door middel van een stoomdestillatie proces. Dit kan uit de takken, schors en de wortels van een boom. En van bloemblaadjes ,zaden vruchten of schil.

Echte 100% zuivere, onvervalste onverdunde olie van een gecontroleerde kwaliteit is vaak erg kostbaar. Dit komt door de hoeveelheid en beschikbaarheid van het ingrediënt van de olie.

Voor bijvoorbeeld een flesje rozenolie van 5 ml heb je al 22000 rozen nodig. Rose is tevens ook de kostbaarste olie van Young Living.

Het winnen van de olie word op een juiste en verfijnde manier gedaan, waarbij de levenskracht van deze oliën op een goede manier bewaard blijft. De olie word heel zorgzaam en secuur gedistilleerd waardoor de therapeutische eigenschappen van de olie worden behouden.

Je begrijpt nu vast waarom de olie zo kostbaar is . Maar het is noodzakelijk om het juiste proces te volgen om de krachten en kwaliteit van de olie te waarborgen. Op deze manier houd je zeer geconcentreerde olie over die ons lichaam en onze mentale gesteldheid kunnen ondersteunen. De hoge concentratie van de olie zorgt er wel voor dat je maar weinig olie hoeft te gebruiken.

Als je dus essentiële olie wilt kopen , zorg er dan voor dat je na gaat of de olie 100% zuiver is en niet verdund, aangelengd of gemengd is met andere ingrediënten. Dit omdat de olie anders weinig tot geen therapeutische waarde heeft en soms zelfs gevaarlijk kan zijn.

Shop hier jouw essentiële oliën

Eigenschappen van essentiële oliën

Essentiele oliën hebben krachtige en reinigende eigenschappen en zijn van nature antibacterieel. Essentiele oliën worden al 1000en jaren gebruikt om de gezondheid te bevorderen, voor cosmetische producten en om de emotionele gesteldheid te beïnvloeden.

Bij het gebruiken van pure essentiële oliën op de huid bij bijvoorbeeld spierpijn word eerst de plek waar je het smeert behandeld , maar het komt ook binnen een paar minuten in je bloedbaan terecht. En door de kleine moleculen in de oliën heeft met ongeveer 20 minuten je hele lichaam er profijt van!!

Bij het inhaleren van de oliën bereiken de stoffen binnen 2 seconden de hersenen. In de hersenen zit het limbische systeem, hier word o.a. je geheugen opgeslagen. Zoals je je vast voor kunt stellen hebben we bij geuren ook vaak een herinnering.

Als je bijvoorbeeld speculaas ruikt kun je denken aan dat je vroeger misschien pepernoten aan het bakken was. Dit geeft je vast een goed gevoel. Op het moment dat je essentiële oliën inhaleert kunnen deze met hen eigenschappen bepaalde gevoelens creëren met onze emoties, lichaam en geest.

Hierdoor zou je bijvoorbeeld heerlijk kunnen ontspannen na een drukke dag op je werk, of als je lekker gesport hebt je spieren wat verlichting kunnen bieden.

Klik hier voor meer informatie over Oliën en Emoties